Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνολικό πακέτο 380 δισ. δολαρίων υπέγραψαν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία με “μπαμπούλα” το Ιράν

Συνολικό πακέτο 380 δισ. δολαρίων υπέγραψαν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία με “μπαμπούλα” το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Ρεξ Τίλερσον, Σαουδική Αραβία, Χασάν Ροχανί,

Οι αμυντικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Σαουδική Αραβία, έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν «την κακή ιρανική επιρροή», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Απευθυνόμενος δε στον επανεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ζήτησε την διάλυση του ιρανικού «τρομοκρατικού δικτύου» και τον τερματισμό των ιρανικών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.

Οι αμυντικές συμφωνίες «έχουν ως στόχο «να υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας και του συνόλου τη περιοχής του Κόλπου απέναντι στην κακή ιρανική επιρροή και στις απειλές που συνδέονται με τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Αντελ Αλ Ζουμπέιρ.

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ιρανικές προεδρικές εκλογές αποτελούν εσωτερική υπόθεση του Ιράν και κάλεσε την Τεχεράνη να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών ως προς το ιρανικό βαλλιστικό πρόγραμμα και να σταματήσει «να υποστηρίζει» την τρομοκρατία.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι Ουάσιγκτον και Ριάντ υπέγραψαν συμφωνίες ύψους άνω των 380 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι δύο χώρες υπέγραψαν σειρά συμφωνιών… Η αξία των επενδύσεων ξεπερνά τα 380 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Αντελ Αλ Ζουμπέιρ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA, πρόκειται για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα συμβόλαια πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία είναι ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά άρθρα