Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tην Sozcu προσπαθεί να φιμώσει ο Ερντογάν – Εντάλματα σύλληψης κατά εκδότη και δημοσιογράφων

Tην Sozcu προσπαθεί να φιμώσει ο Ερντογάν – Εντάλματα σύλληψης κατά εκδότη και δημοσιογράφων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδες, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sozcu εξέδωσαν οι τουρκικές Αρχές μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, μέσα σ’ένα κλίμα εντατικοποίησης της καταστολής που έχει στόχο τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μπουράκ Ακμπάι και άλλα τρία πρόσωπα που εργάζονται για την Sozcu, μεταξύ των οποίων η Μεντιχά Ολγκούν που είναι υπεύθυνη για την ιστοσελίδα της εφημερίδας, κατηγορούνται ότι έχουν σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και του οποίου την έκδοση απαιτεί η Άγκυρα που τον κατηγορεί ότι εμπλέκεται στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Η Μεντιχά Ολγκούν συνελήφθη, ενώ ο Μπουράκ Ακμπάι δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τουρκικό έδαφος, πρόσθεσε το Ανατολή.

Ο Γκοκμέν Ουλού, ένας δημοσιογράφος, και ο Γιοντσά Καλελί, ένα οικονομικό στέλεχος, είναι οι δύο άλλοι εργαζόμενοι της Sozcu σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, διευκρίνισε το CNN Turk.

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι «διέπραξαν εγκλήματα στο όνομα μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» — μια αναφορά στο κίνημα του Γκιουλέν, συνέχισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων υπόπτων περιλαμβάνουν σχεδιασμό «της δολοφονίας του προέδρου» και «ένοπλης εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο δικηγόρος της εφημερίδας Ισμαήλ Γιλμάζ διέψευσε πάντως ότι εκδόθηκαν τέτοια εντάλματα σύλληψης εξηγώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan πως τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί αφορούν κατάσχεση των περιουσιών τους.

Η Sozcu, το όνομα της οποίας σημαίνει «εκπρόσωπος», πολύ επικριτική έναντι της κυβέρνησης και ανυποχώρητη υποστηρίκτρια του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφημερίδες της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα