Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Πεσμεργκά προσχώρησαν στις ιρακινές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές

Κούρδοι Πεσμεργκά προσχώρησαν στις ιρακινές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Γιαζίντι, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Μια ολόκληρη μονάδα Κούρδων Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ αποσκίρτησε από το στρατόπεδο του Κούρδου Προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, και προσχώρησε στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίσης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), όπως ονομάζεται η ισχυρότερη παραστρατιωτική πολιτοφυλακή του ιρακινού στρατού.

Η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι ξεκίνησε ως μια κυρίως σιιτική πολιτοφυλακή που υποστηριζόταν από το Ιράν.

Όταν ενεπλάκη στις επιχειρήσεις των ιρακινών δυνάμεων στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή, με επαρχιακή πρωτεύουσα τη Μοσούλη, συμμάχησε με τις εκεί κουρδικές αντάρτικες ομάδες που αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δηλαδή τις YBS των Γιαζίντι και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η προσχώρηση της μονάδας των Πεσμεργκά στην Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι μπορεί να εννοηθεί κι ως έμμεση προσχώρηση στην πλευρά των Κούρδων του Οτσαλάν.

Εξάλλου, όπως σημειώνει και το Al Masdar News, η αποσκίρτηση αυτή έγινε μετά τις εντάσεις μεταξύ του PKK και των Πεσμεργκά του Μπαρζανί στην περιοχή του Σιντζάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ, δηλαδή στη γη των Γιαζίντι.

Οι Πεσμεργκά που προσχώρησαν στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης έφεραν μαζί τους και όλο τον αμερικανικό τους οπλισμό.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το απόγευμα κι όπως γράφεται μια ακόμα αιτία του είναι ότι οι Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ έχουν πάψει να πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς Περσμεργκά που προέρχονται από τη θρησκευτική κοινότητα των Γιαζίντι, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να μάχονται τους τζιχαντιστές.

Ο Ναγιέφ Τζασέμ Κασέμ, ο διοικητής των Πεσμεργκά που αποσκίρτησε με ολόκληρη τη μονάδα του, πήρε την “ευχή” του σεΐχη του για την πράξη του, η οποία έγινε επειδή επιθυμεί να συνεχίσει τον πόλεμο κατά των εξτρεμιστών.

Ο Ναγιέφ Τσασέμ Κασέμ είναι από την κουρδική φυλή Μιντικάν, που τα περισσότερα μέλη της ανήκουν στη ζωροαστρική θρησκεία των Γιαζίντι.

Σχετικά άρθρα