Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση στη Βρετανία – Πόση η διαφορά Συντηρητικών-Εργατικών

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση στη Βρετανία – Πόση η διαφορά Συντηρητικών-Εργατικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Εκλογές Βρετανία 2017, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Τρεις εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, μια νέα δημοσκόπηση δόθηκε σήμερα Πέμπτη, στη δημοσιότητα στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Ipsos MORI για λογαριασμό της λονδρέζικης εφημερίδας Evening Standard, το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχει προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων επί του Εργατικού Κόμματος, αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά σε επίπεδο που θα της εξασφάλιζε ευρεία πλειοψηφία.

Στην πρόθεση ψήφου οι Τόρις διατηρούν σταθερά το ποσοστό τους στο 49%, αλλά οι Εργατικοί αύξησαν τις δυνάμεις τους κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες στο 34% σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το ποσοστό αποδοχής των κεντρώων Φιλελεύθερων Δημοκρατών μειώθηκε κατά το ήμισυ στο 7%, ενώ εκείνο του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) έπεσε μόλις στο 2%.

«Το ενδιαφέρον που επικεντρώθηκε στο προεκλογικό μανιφέστο των Εργατικών ενδεχομένως να τους βοήθησε αυτή την εβδομάδα, αλλά σε πολλά ζωτικής σημασίας ζητήματα όπως εκείνο της ηγεσίας, οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να τους τοποθετούν πολύ πίσω από τους Συντηρητικούς», εξήγησε ο Γκίντεον Σκίνερ, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών δημοσκοπήσεων της εταιρείας Ipsos MORI.

Σχετικά άρθρα