Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές παλαβομάρες: “Γκιουλενιστές” διασχίζουν το Αιγαίο πάνω σε τζετ σκι

Τουρκικές παλαβομάρες: “Γκιουλενιστές” διασχίζουν το Αιγαίο πάνω σε τζετ σκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Αγαπημένο “λαϊκό ανάγνωσμα” στην Τουρκία είναι οι διαφυγές ή οι απόπειρες διαφυγών αντικαθεστωτικών στην Ελλάδα, όπου όλοι κατηγορούνται ως μέλη της FETÖ, της υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Να σημειωθεί εδώ ότι οργάνωση με το όνομα FETÖ δεν υπάρχει, το τουρκικό καθεστώς το εφηύρε για να αναφέρεται στην υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν που πριν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 αποκαλούνταν απλά ως “παράλληλο κράτος”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Akit τις προηγούμενες ημέρες, με τίτλο «Διέφυγαν στην Ελλάδα με τζετ σκι», ο πρώην στρατιωτικός ιμάμης της FETÖ στην περιοχή του Αιγαίου, Χουσεΐν Σαρίτσιτσεκ, ισχυρίζεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, “γκιουλενιστές” εντός της τουρκικής Ακτοφυλακής βοήθησαν τρία σημαντικά μέλη της οργάνωσης να διαφύγουν από το Κουσάντασι (Έφεσος Νεόπολις) στην Ελλάδα με τζετ σκι.

Ο Σαρίτσιτσεκ υποστηρίζει ότι “γκιουλενιστές” εξακολουθούν να διαφεύγουν στην Ελλάδα από το Τσεσμέ (Κρήνη) και το Κουσάντασι με τον ίδιο τρόπο, πάντα με την βοήθεια συνεργατών τους εντός της Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον Σαρίτσιτσεκ το 90% των υψηλόβαθμων μελών της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Σμύρνης έχουν διαφύγει στην Ελλάδα μέσω του Κουσάντασι.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε επίσης ότι συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη τρεις Τούρκοι κομάντο SAT, μέλη της FETÖ, οι οποίοι φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα και μετέβησαν στην Αδριανούπολη προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Οι SAT είναι οι κομάντος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σαν τι δικά μας “βατράχια”, και τα αρχικά SAT σημαίνουν “υποβρύχιοι κομάντος”.

Να σημειωθεί ότι οι ισχυρισμοί του ιμάμη για “γκιουλενιστές” που διασχίζουν το Αιγαίο πάνω σε τζετ σκι δεν επιβεβαιώνονται από καμία άλλη πηγή.

Σχετικά άρθρα