Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Θα υπάρξει τίμημα για τη Βρετανία αν καταργήσει την ελεύθερη διακίνηση πολιτών

Μέρκελ: Θα υπάρξει τίμημα για τη Βρετανία αν καταργήσει την ελεύθερη διακίνηση πολιτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Σαφέστατο μήνυμα προς το Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικότερα τη βρετανική κυβέρνηση απέστειλε εκ νέου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, διαμηνύοντας πως θα υπάρχει «τίμημα» για το νησί στην περίπτωση που καταργήσει την ελεύθερη διακίνηση πολιτών, μετά το πέρας του Brexit.

Η ελεύθερη διακίνηση πολιτών της Ε.Ε. στο Βασίλειο αποτελεί μία από τις (τέσσερις) θεμελιώδεις ελευθερίες του μπλοκ, οι οποίες και πρέπει να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, προκείμενου να συνεχιστεί η πρόσβαση στην ενιαία αγορά του μπλοκ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη προσδιορισμένο νούμερο για μία οικονομική διευθέτηση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε., διότι αυτό μπορεί να υπολογισθεί μόνον όταν οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν μία κοινή μέθοδο υπολογισμού και αφού ληφθεί υπ΄όψιν η ημερομηνία της εξόδου.

«Οι αριθμοί θα εξαρτηθούν από την μέθοδο που θα υιοθετήσουμε και από την ημερομηνία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Μπαρνιέ επισημαίνοντας ότι δεν έχει πρόθεση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων χωρίς συμφωνία με το Λονδίνο για τους όρους της βρετανικής αποχώρησης το 2019 και ότι ελπίζει στην επίτευξη συμφωνίας σε συνεργασία με την Βρετανία παρά διαπραγματευόμενος εναντίον της.

Σχετικά άρθρα