Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θερίζει η χολέρα στην Υεμένη – Στους 209 οι νεκροί

Θερίζει η χολέρα στην Υεμένη – Στους 209 οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υεμένη, Χολέρα,

Επιδεινώνεται η επιδημία χολέρας στην Υεμένη με τον θάνατο 209 ανθρώπων και περισσότερα από 17.000 κρούσματα από τα τέλη Απριλίου σε αυτή τη φτωχή και εμπόλεμη χώρα, ανέφερε η Unicef στη Σαναά.

Σε ένα τουίτ η αποστολή της Unicef έκανε λόγο «για ανησυχητική αύξηση» των ανθρώπων που υποφέρουν από σοβαρή διάρροια και χολέρα. «Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 17.200 κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί στην Υεμένη, καθώς και 209 θάνατοι», σύμφωνα με την οργάνωση.

Ένας τελευταίος απολογισμός της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) έκανε λόγο τη Δευτέρα (προχθές) για 184 θανάτους και 11.000 ύποπτα κρούσματα στην Υεμένη, περιλαμβανομένης της Σαναά, η οποία επλήγη σφοδρά από την επιδημία και όπου οι αντάρτες κήρυξαν την Κυριακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η επιδημία εξαπλώνεται στη χώρα όπου οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής έχουν επιδεινωθεί λόγω του πολέμου ανάμεσα σε σιίτες αντάρτες Χούτι και πιστές στην κυβέρνηση δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τον Μάρτιο του 2015 από έναν αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία.

«Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 3.000 κάθε μέρα. Περάσαμε από τα 9.500 κρούσματα πριν από τρεις ημέρες στα 11.500 στη συνέχεια, σήμερα, σε περισσότερα από 17.000», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Unicef, Μοχάμεντ αλ-Ασαάντι, η οργάνωση του οποίου συμμετέχει, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη ΔΕΕΣ, σε μια κοινή επιτροπή στην πρωτεύουσα Σαναά που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της επιδημίας.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη. Περίπου 19 εκατομμύρια κάτοικοι, δηλ. περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού, έχουν επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, από τους οποίους 17 εκατομμύρια υποφέρουν από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι μάχες έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 8.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 44.500 άλλων από τον Μάρτιο του 2015.

Σχετικά άρθρα