Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Iσπανία ζητά από την Κομισιόν ευρωομόλογα και ενιαίο σύστημα ασφάλισης ανέργων

Η Iσπανία ζητά από την Κομισιόν  ευρωομόλογα και ενιαίο σύστημα ασφάλισης ανέργων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Άνεργοι, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ισπανία, Ομόλογα,

Η ισπανική κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση στην Κομισιόν, με την οποία ζητά βαθιές μεταρρυθμίσεις στην αρχιτεκτονική της ευρωζώνης

Όπως μεταδίδει το Politico, η ισπανική πρόταση τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης, της έκδοσης ευρωομολόγων και ενός ενιαίου σύστημα ασφάλισης των ανέργων.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας υποστηρίζει στην πρόταση πως η αρχιτεκτονική της ευρωζώνης έχει αποδειχθεί εύθραυστη απέναντι σε οικονομικά σοκ και ότι η έλλειψη μηχανισμών απορρόφησης έχει οδηγήσει σε «υψηλά ποσοστά ανεργίας στις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση».

«Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να βελτιώσουμε την διακυβέρνηση της ευρωζώνης» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Politico ο Αλφόνσο Ντάστις, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών. «Η τραπεζική ένωση θα είναι το κρίσιμο τεστ» τόνισε.

H Μαδρίτη τάσσεται αρχικά υπέρ της εφαρμογής των αλλαγών που έχουν ήδη συμφωνηθεί σε σχέση με την νομισματική ένωση, δηλαδή έναν ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών και μια ενιαία εγγύηση καταθέσεων. Προτείνει επίσης μια εναρμόνιση των τραπεζικών κανονισμών για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Παράλληλα, η Ισπανία προτείνει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα έναν κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «σταθεροποιητικό εργαλείο», αλλά δεν θα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μόνιμο εργαλείο μεταφοράς πόρων.

Σχετικά άρθρα