Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία θα πάρει τις δυνάμεις της από το Ιντσιρλίκ και θα τις μεταφέρει στην Ιορδανία

Η Γερμανία θα πάρει τις δυνάμεις της από το Ιντσιρλίκ και θα τις μεταφέρει στην Ιορδανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ιντσιρλίκ, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Βερολίνο εξετάζει την αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτικών από την Τουρκία, μετά την άρνηση της Άγκυρας να δώσει άδεια σε επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου να επισκεφθεί τους Γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν σε τουρκική αεροπορική βάση, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Τουρκία απαγόρευσε στους Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν στην αποστολή του NATO, στη βάση του Ιντσιρλίκ.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι είναι απαραίτητο η επιτροπή Άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου να έχει δυνατότητα επίσκεψης στους 270 Γερμανούς στρατιωτικούς οι οποίοι υπηρετούν εκεί.

«Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την Τουρκία, παράλληλα ωστόσο θα εξετάσουμε και άλλους τρόπους να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, αναφερόμενη στη γερμανική συμμετοχή στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Μία εναλλακτική στο Ιντσιρλίκ θα ήταν η Ιορδανία», πρόσθεσε.

Ο λόγος που η Τουρκία δεν εξέδωσε άδεια για τους Γερμανούς βουλευτές ήταν η χορήγηση πολιτικού ασύλου σε Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι κατηγορούνται από την Άγκυρα για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Σχετικά άρθρα