Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δάσκαλος και γιατρός που συνελήφθησαν ως “γκιουλενιστές”: Αστυνομικοί απείλησαν να μας βιάσουν

Δάσκαλος και γιατρός που συνελήφθησαν ως “γκιουλενιστές”: Αστυνομικοί απείλησαν να μας βιάσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Βιασμού, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Ένας δάσκαλος κι ένας γιατρός, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία του καθεστώτος Ερντογάν, κατηγορούμενοι για σχέσεις με την υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, κατέθεσαν στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκαν, ότι απειλήθηκαν με βιασμό από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άγκυρας.

Σύμφωνα με το “Κέντρο της Στοκχόλμης για την Ελευθερία”, οι δύο άνδρες απειλήθηκαν να βιαστούν με αστυνομικά κλομπ (ρόπαλα).

Το πρώτο θύμα, δάσκαλος στο επάγγελμα με τα αρχικά S.K., 43 ετών, είπε στο δικαστήριο ότι αυτός και ακόμα δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν σε ένα δωμάτιο μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί, άνδρες που τους συστήθηκαν με την ιδιότητα “εμείς είμαστε το κράτος” τους έγδυσαν και τους άφησαν γυμνούς. Στη συνέχεια ο S.K. απειλήθηκε με βιασμό με κλομπ. Παράλληλα τον απειλούσαν, τον καθύβριζαν και τον πρόσβαλαν.

Το δεύτερο θύμα, ο Y.S., 46 ετών, γιατρός στο επάγγελμα, συνελήφθη την Τετάρτη και κρατήθηκε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο υποχρεωμένος να είναι στα γόνατα.

“Με υπέβαλλαν σε προσβολές και βία. Στη συνέχεια με έγδυσαν και με οδήγησαν σε ένα μπάνιο όπου απειλήθηκα με κλομπ και με απείλησαν με βιασμό. Αργότερα με επέστρεψαν στο ίδιο δωμάτιο. Οι αστυνομικοί μου είπαν “θα τα πούμε αύριο”. Η ψυχολογία μου έγινε χάλια. Την Πέμπτη το βράδυ με πήγαν πάλι πίσω και μου είπαν να δηλώσω μετάνοια και έκανα κάποιες ομολογίες υπό τη βία να ελευθερωθώ από εκεί και να μην υποβληθώ ξανά σε βασανιστήρια και βία. Ό,τι κατέθεσα δεν είναι αλήθεια”, είπε στο δικαστήριο.

Αν και στις δύο περιπτώσεις κανείς από τους συλληφθέντες δεν βιάστηκε, υπάρχουν πάμπολλες καταγγελίες για βιασμούς αντιφρονούντων στα τουρκικά κρατητήρια. Οι Τούρκοι αιώνες τώρα χρησιμοποιούν τον βιασμό ως όπλο, είναι κομμάτι της “κουλτούρας” τους.

Σχετικά άρθρα