Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

10 μονάδες προηγείται η Μέρκελ του Σουλτς

10 μονάδες προηγείται η Μέρκελ του Σουλτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές,

Προβάδισμα 10 μονάδων στη Χριστιανική Ένωση (CDUCSU) της Άνγκελα Μέρκελ, έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς δείχνει δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag τέσσερις μήνες πριν διεξαχθούν οι εκλογές στη Γερμανία.

Ειδικότερα, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των Συντηρητικών της Μέρκελ, ενώ το 27% δηλώνει ότι θα ψήφιζε τους σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς.

Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο Σουλτς ονομάστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την κυριακάτικη Bild.

Στα τέλη Απριλίου η διαφορά των δύο κομμάτων βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.

Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) συγκεντρώνει ποσοστό 10%, ενώ οι Πράσινοι 8%, ισοψηφώντας με το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συγκεντρώνουν 6%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 4η ως τη 10η Μαΐου σε δείγμα 1.900 ψηφοφόρων.

Οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Γερμανία την 24η Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα