Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν τελείωσε πριν αρχίσει” – Βαριά ήττα ο εξοπλισμός των Κούρδων

“Η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν τελείωσε πριν αρχίσει” – Βαριά ήττα ο εξοπλισμός των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ως βαριά διπλωματική ήττα της Τουρκίας περιέγραφε την Πέμπτη ο τουρκικός Τύπος την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει νέο και βαρύτερο οπλισμό στους Κούρδους της Συρίας που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαιώνοντας πλήρως την εκτίμηση του TRIBUNE περί διπλωματικού βατερλό [διαβάστε εδώ].

Αρθρογράφος της Haberturk εκτιμά ότι καμία από τις κινήσεις της Άγκυρας δεν θα αποτρέψει την παρουσία των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ράκα θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η φιλοκυβερνητική Turkiye θεωρεί ότι ο Ερντογάν θα επιλύσει το ζήτημα όταν συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τραμπ, εν τω μεταξύ την Παρασκευή παραδόθηκαν ήδη τα πρώτα φορτία όπλων στους Κούρδους.

Ο Μεχμέτ Γιλμάζ της Hurriyet θεωρεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βλέπουν το [κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα της Συρίας] PYD ως νομιμοποιημένη δύναμη στη Συρία, ως αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και τονίζει ότι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να το είχε προβλέψει η Τουρκία όταν αποφάσιζε για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Ο ίδιος γράφει επίσης ότι κατά την έναρξη του πολέμου το καθεστώς της Συρίας άφησε την περιοχή στα σύνορα με τη Τουρκία στο PYD αλλά η Τουρκία τυφλωμένη από την ιδεολογική προσέγγιση του ζητήματος δεν μπόρεσε να προβλέψει τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης.

Ως ήττα της κυβέρνησης χαρακτηρίζει την απόφαση των ΗΠΑ και ο Εμίν Τσολασάν της Sozcu.

Η Ασλί Αϊντίντασμπας της Cumhuriyet, θεωρεί ότι η η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί με τους Κούρδους της Συρίας και όχι με τις οργανώσεις τζιχατιστών. Αυτό θα καταστήσει την Τουρκία ως προστάτη των Κούρδων και των Αράβων στη Συρία και είναι αυτό που θα γινόταν και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο Γιαλτσίν Ντογάν της Τ24 γράφει ότι η συνάντηση με τον Τραμπ τελείωσε προτού καλά καλά αρχίσει.

Σχετικά άρθρα