Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δείχνει δημοσκόπηση για τις κρίσιμες εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Τι δείχνει δημοσκόπηση για τις κρίσιμες εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Die Linke, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Εκλογές, Μάρτιν Σουλτς,

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, παρουσίασε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) προηγούνται κατά μία ποσοστιαία μονάδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Συγκεκριμένα, το ποσοστό του CDU φθάνει το 32% για το CDU (σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ZDF) και εκείνο του SPD στο 31% (+1%).

Οι Πράσινοι (Die Grünen) λαμβάνουν 6,5% (-1%), το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) ανεβάζει το ποσοστό του στο 13,5% (+1,5%), η Αριστερά (Die Linke) παραμένει σταθερή στο 6% και το ακροδεξιό -λαϊκιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά 0,5% στο 6,5%.

Εάν τα ποσοστά αυτά επαληθευτούν στην κάλπη, τότε ο νυν κυβερνών συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων δεν θα είναι πλέον δυνατός.

Πιθανά μετεκλογικά σενάρια είναι είτε ένας μεγάλος συνασπισμός μεταξύ CDU και SPD, είτε ένας συνασπισμός CDU, FDP, Πρασίνων.

Τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για έναν συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων.

Εξάλλου, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του SPD Χανελόρε Κραφτ τον απέκλεισε πρόσφατα.

Οι τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θεωρούνται βαρόμετρο για τις ομοσπονδιακές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κρατίδιο είναι προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών και ιδιαίτερη πατρίδα του υποψήφιου καγκελάριου Μάρτιν Σουλτς.

Σχετικά άρθρα