Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από την Αυστραλία να στείλει περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από την Αυστραλία να στείλει περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ισλαμιστές, Μάλκομ Τέρνμπουλ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σίδνεϊ, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει αίτημα του ΝΑΤΟ σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής δύναμης της χώρας του στο Αφγανιστάν.

Ο Τέρνμπουλ δεν γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες του αιτήματος του ΝΑΤΟ, το οποίο και έλαβε στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Αφγανιστάν, τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, δήλωσε ότι παραμένει «ανοιχτός» στην ιδέα.

«Είμαστε σίγουρα ανοιχτοί προκειμένου ν’ αυξήσουμε εκεί τη δραστηριότητά μας, αλλά πρέπει να εξετάσουμε τις αμυντικές δεσμεύσεις των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμο» δήλωσε ο Τέρνμπουλ σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

“Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, ότι εμείς και οι σύμμαχοί μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο Αφγανιστάν κι εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε,” τόνισε ο ίδιος.

Η Αυστραλία διατηρεί δύναμη 300 στρατιωτών στο Αφγανιστάν για την εκπαίδευση και επιχειρησιακή αξιοποίηση του αφγανικού στρατού.

Σχετικά άρθρα