Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aυτό είναι το μέσο άρμα μάχης που κατασκευάζει ο τουρκικός στρατός

Aυτό είναι το μέσο άρμα μάχης που κατασκευάζει ο τουρκικός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Τουρκία,

Το πρωτότυπο του νέου μέσου άρματος μάχης Kaplan MMWT (Modern Medium Weight Tank) έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση αμυντικού υλικού IDEF 2017 με βελγικό πύργο της CMI Defence.

Ο “Τίγρης” αποτελεί προϊόν συνεργασίας της τουρκικής FNSS Savunma Sistemleri και της ινδονησιακής αμυντικής βιομηχανίας RT Pindad και η πρώτη φάση του προγράμματος ανάπτυξης προβλέπει την κατασκευή δύο πρωτοτύπων, συν ενός πήγματος για βαλλιστικές δοκιμές και αντοχής σε εκρήξεις ναρκών.

Προοριζόμενο για την παροχή άμεσων πυρών υποστήριξης σε φίλια τμήματα, το νέο άρμα χαρακτηρίζεται από συμβατική σχεδίαση -με τον οδηγό μπροστά, τον πύργο (CMI Defence 3015) στο μέσον και τον κινητήρα πίσω.

Ο κύριος οπλισμός του αποτελείται από ένα πυροβόλο των 105 χιλ με αυτόματο σύστημα γέμισης και ένα συζυγές πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χιλ. ενώ ο πύργος φέρει εκτοξευτές καπνογόνων, συνδεδεμένων με σύστημα προειδοποίησης ακτίνων laser.

Ο αρχηγός πληρώματος και ο πυροβολητής του Kaplan έχουν στην διάθεσή τους ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και σύστημα σκόπευσης (θερμικό/ημέρας) εφοδιασμένο με αποστασιόμετρο laser του Kaplan είναι ηλεκτρονικό.

Τον “Τίγρη” κινεί πετρελαιοκινητήρας με λόγο ώσης/βάρους 20 hp/τόννο και αυτόματο σύστημα μετάδοσης και ψύξης, προσδίδοντάς του μεγίστη ταχύτητα 70 χλμ την ώρα σε δρόμο και ακτίνα δράσης που φθάνει τα 450 χλ.

Μετά τις δοκιμές στην Τουρκία, το πρωτότυπο θα παραδοθεί στην Ινδονησία όπου και αναμένεται να επιδειχθεί δημοσίως στην μεγάλη παρέλαση της Τζακάρτα τον Οκτώβριο.

Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο για παραγωγή στα τέλη του επόμενου έτους -αν όλα πάνε καλά στις δοκιμές.

Σχετικά άρθρα