Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απανωτές σφαλιάρες από Τραμπ στον Ερντογάν: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τάχιστα τους Κούρδους

Απανωτές σφαλιάρες από Τραμπ στον Ερντογάν: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τάχιστα τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ντόναλντ Τραμπ, Ράκα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να προμηθεύουν «πολύ γρήγορα» με όπλα και εξοπλισμό τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, αλλά η διανομή θα γίνει σταδιακά και υπό στενή παρακολούθηση, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πολεμά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Έχουμε ήδη μια συγκεκριμένη ποσότητα οπλισμού στην χώρα που χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και κάποια από τα όπλα αυτά μπορεί να διανεμηθούν πολύ γρήγορα», τόνισε ο σμήναρχος Τζον Ντόριαν στους δημοσιογράφους.

Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα, αλλά τόνισε πως η διανομή θα γίνει σταδιακά και με βάση τις ανάγκες.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η απόφαση για εξοπλισμό του YPG, κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, έγινε για να διασφαλιστεί η νίκη στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Ερωτηθείς αν οι Κούρδοι της Συρίας κληθούν να επιστρέψουν τον οπλισμό μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αυτής, ο Ντόριαν σημείωσε πως οι Κούρδοι μαχητές θα «χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους πολεμώντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους».

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πολυβόλα, πυρομαχικά και όλμους.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν «χωρίς καθυστέρηση» την απόφασή τους για τον εξοπλισμό των Σύρων Κούρδων.

Σχετικά άρθρα