Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει να προκαλεί ο Έιντε: Προ μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Επιμένει να προκαλεί ο Έιντε: Προ μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης οι συνομιλίες για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Έσπεν Μπάρθ Έιντε, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υδρογονάνθρακες,

“Εάν πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά αυτή τη στιγμή, είμαστε στα πρόθυρα μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης. Είτε το πρώτο θα γίνει, είτε το δεύτερο”, σημείωσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε σε συνέντευξή του στην ανταποκρίτρια της Χαλκίν Σεσί στη Νέα Υόρκη, Οζλέμ Σιαχίν Σιακάρ μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ πιστεύει ότι δεν είναι πολλά τα θέματα που παραμένουν άλυτα στις διαπραγματεύσεις, αλλά είναι σημαντικά.

Οι δηλώσεις ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν έτσι χωρίς τέλος δεν είναι ειλικρινείς.

Σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για λύση από τώρα και πρόσθεσε ότι εάν μία ή και οι δύο πλευρές δεν εκμεταλλευτούν τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί για λύση του Κυπριακού, τότε θα υπάρξουν κακές συνέπειες στο μέλλον.

“Στον ορίζοντα υπάρχει μια διαφαινόμενη κρίση που αφορά τις έρευνες για φυσικό αέριο τον Ιούλιο. Δεν πιστεύω ότι θα περάσει από μόνη της. Αντιθέτως, βλέπω ότι πλησιάζει”.

Η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν καταγγείλει τον Έιντε ως “πλασιέ” και “λομπίστα” της Τουρκίας, δηλαδή ως πράκτορα των τουρκικών συμφερόντων. Η άποψή του ως τέτοια εκφέρεται.

Σχετικά άρθρα