Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ σε Ερντογάν: Aν επαναφέρεις τη θανατική ποινή, ξεχνάς την Ευρώπη

Γιούνκερ σε Ερντογάν: Aν επαναφέρεις τη θανατική ποινή,  ξεχνάς την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Θανατική Ποινή, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Ε.Ε., τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας προς τη γειτονική μας χώρα πως μία τέτοια κίνηση θα βάλει άμεσα τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Άγκυρα.

Ο Λουξεμβούργιος αξιωματούχος σημείωσε επίσης πως οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ευρώπη έχουν πλέον μειωθεί κατά 98%, ενώ, την ίδια στιγμή, η διασταύρωση των στοιχείων των προσφύγων και μεταναστών που κατέφθασαν στην Ελλάδα, έφτασε το 100%, από μόλις 8% που ήταν το 2015.«Με την ευρωπαϊκή φρουρά και την ακτοφυλακή, προστατεύουμε επιτέλους τα κοινά μας σύνορα», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Γιούνκερ, είπε πως πλέον η απασχόληση στην Ε.Ε. έχει φτάσει σε επίπεδα – ρεκόρ, στους 233 εκατομμύρια πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να υπεραμυνθεί του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο ουκ ολίγες χώρες έχουν κατακρίνει.

Σχετικά άρθρα