Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική επίθεση στους Κούρδους κατέληξε σε μακελειό – Δεκάδες νεκροί μισθοφόροι του Ερντογάν

Τουρκική επίθεση στους Κούρδους κατέληξε σε μακελειό – Δεκάδες νεκροί μισθοφόροι του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαρέα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Το απόγευμα της Κυριακής οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Τουρκίας επιτέθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις στην πόλη Σεΐχ Ισά, στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χαλεπιού, στο υπό κουρδικό έλεγχο καντόνι της Εφρίν.

Στις μάχες, που κράτησαν μέχρι τις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, από την πλευρά των τουρκόφιλων συμμετείχαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ και Τουρκμένοι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) όχι μόνο κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους αλλά και εξολόθρευσαν όλους τους επιτιθέμενους μισθοφόρους της Άγκυρας.

Να σημειωθεί ότι στη μάχη ενεπλάκη και ο τουρκικός στρατός που παρείχε κάλυψη πυροβολικού στους μισθοφόρους του.

Κουρδική στρατιωτική πηγή από το πεδίο της μάχης ανέφερε, σύμφωνα με το Al Masdar News, ότι οι απώλειες των τουρκόφιλων είναι μεγάλες.

“Δεκάδες είναι οι νεκροί των τουρκόφιλων αλλά ο αριθμός τους δεν μπορεί να καταμετρηθεί γιατί βρίσκονται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ των πόλεων Μαρέα και Σεΐχ Ισά”.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας, βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με μπλε τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία, με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση και με πράσινο η Αλ Κάιντα μαζί με τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές. Το κίτρινο βέλος δείχνει στον χάρτη το σημείο που δόθηκε η μάχη και μέσα στο κόκκινο πλαίσιο το πεδίο της μάχης μεταξύ των πόλεων Σεΐχ Ισά και Μαρέα.

Σχετικά άρθρα