Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βεδουίνοι έκαψαν ζωντανό οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σινά (βίντεο)

Βεδουίνοι έκαψαν ζωντανό οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σινά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Βεδουίνοι, Βίντεο, Θάνατος στην Πυρά, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Αιγύπτιοι Βεδουίνοι της Χερσονήσου του Σινά, μέλη της φυλής Αλ Ταραμπίν, έκαψαν ζωντανό έναν τζιχαντιστή οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που έπεσε στα χέρια τους.

Ο θάνατος στην πυρά του τζιχαντιστή βιντεοσκοπήθηκε από τα μέλη της φυλής κι αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οπλαρχηγός του ISIS, που κάηκε ζωντανός, είχε ο ίδιος προηγουμένως θανατώσει με τον ίδιο τρόπο τρεις πολίτες κι έναν αστυνομικό.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μπορεί να δει κανείς πολλούς άνδρες της φυλής ατάραχους να παρακολουθούν ενώ οι φλόγες “τρώνε” τον τζιχαντιστή κι εκείνος στροβιλίζεται στη γη.

Τα μέλη της φυλής σε ανακοίνωσή τους εξήγησαν γιατί εκτέλεσαν με αυτόν τον τόπο τον τρομοκράτη:

“Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το Ισλαμικό Κράτος ενωμένοι, το οποίο δεν έδειξε οίκτο σε ηλικιωμένους και παιδιά και γέμισε τη γη μας με διαφθορά και καταστροφή”, διαβάζουμε στην ανακοίνωση.

“Όποιος υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στα λόγια, με δράσεις ή παρακολουθώντας για λογαριασμό του, πρέπει να παραδοθεί πάραυτα”, προειδοποιούν τα μέλη της φυλής στην ίδια ανακοίνωση.

Τα μέλη της φυλής Αλ Ταραμπίν έπιασαν τα όπλα και μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μετά την απαγωγή ενός μέλους της φυλής τους μέσα στον Απρίλιο.

Η φυλή Αλ Ταραμπίν, με 500.000 πληθυσμό, είναι από τις μεγαλύτερες στη Χερσόνησο του Σινά.

Οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν τη δράση τους στο Βόρειο Σινά το 2013, όταν ο στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε την κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε στόχο να μετατρέψει την Αίγυπτο σε ισλαμικό κράτος.

Πολλά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Βόρειο Σινά είναι παλαιστινιακής καταγωγής, πρώην μέλη της Χαμάς, του παλαιστινιακού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κυβερνά τη γειτονική Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά άρθρα