Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λουλζίμ Μπάσα: 35 εκ. δολάρια έδωσε ο Ράμα στον Μέτα για να τον εκλέξει Πρόεδρο της Αλβανίας

Λουλζίμ Μπάσα: 35 εκ. δολάρια έδωσε ο Ράμα στον Μέτα για να τον εκλέξει Πρόεδρο της Αλβανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εκλογές, Έντι Ράμα, Ιλίρ Μέτα,

Ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα υπαινίχθηκε την Τρίτη ότι χρειάστηκαν 35 εκ. δολάρια για να πειστεί ο Ιλίρ Μέτα, πρώην πρωθυπουργός (1999-2002) και εκλεγμένος Πρόεδρος της Αλβανίας (θα αναλάβει καθήκοντα στις 24 Ιουλίου 2017), να εκλεγεί στο προεδρικό αξίωμα από τον Έντι Ράμα και το κόμμα του να συμμετάσχει στις εκλογές του Ιουνίου.

Μιλώντας την Τρίτη στους οπαδούς του στο αντίσκηνο της διαμαρτυρίας στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα έκανε υπαινιγμούς ότι η εκλογή του Μέτα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν παζάρεμα ύψους 35 εκατ. δολαρίων για να κλείσει το στόμα του.

Στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τον Μπάσα, το Προεδρείο του Κόμματος του Μέτα αποφάσισε να μην κατέβει στις εκλογές εάν δεν μετείχε η Αντιπολίτευση.

Στην πορεία όμως, συνέχισε, ο Ράμα κατέβαλε 35 εκατ. δολ για να κλείσει το στόμα στον Μέτα, να στείλει τον ίδιο στην Προεδρία της Δημοκρατίας και το Κόμμα του στις εκλογές.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το Μπάσα, είναι το ποσό που η Βουλή ψήφισε για να διατεθούν για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τίρανα – Ελμπασάν.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Μπάσα δήλωσε ότι τα 17 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές του Ιουνίου, στην πράξη είναι κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, άρα η χώρα οδηγείται σε εκλογές με μονοκομματικό και όχι πολυκομματικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα