Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός φοιτητής έφτιαξε βόμβα για να τινάξει σιδηροδρομικό σταθμό στο Λονδίνο

Βρετανός φοιτητής έφτιαξε βόμβα για να τινάξει σιδηροδρομικό σταθμό στο Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Λονδίνο, Τζιχαντιστές,

Ένοχος για την παρασκευή βόμβας μεγάλης ισχύος, με την οποία σκόπευε να τινάξει έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Λονδίνο, κρίθηκε ένας Βρετανός φοιτητής ονόματι Ντέιμον Σμιθ. Ο 20χρονος αναμένεται να βρεθεί για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής του από το δικαστήριο.

Το σοκαριστικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το πως κατασκευάστηκε η βόμβα. Ο νεαρός φοιτητής χρησιμοποίησε ένα ρολόι αξίας μόλις 2 λιρών και υλικά που μπορούν να βρεθούν σε οποιαδήποτε σπίτι.

Ακολουθώντας τις οδηγίες από ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στα social media η Αλ Κάιντα, με τίτλο «πώς να φτιάξεις βόμβα στην κουζίνα της μητέρας σου», ο Ντέιμον Σμιθ κατασκεύασε τη βόμβα μεγάλης ισχύος, την έβαλε στο σακίδιό του και πήγε σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, όπου και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς πριν συλληφθεί.

Οι δικηγόροι του νεαρού αρνήθηκαν ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με την Αλ Κάιντα

Οι δικηγόροι του νεαρού αρνήθηκαν ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με την τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση και δήλωσαν ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις του ιδίου και τον έκρινε ένοχο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα ευρείας κλίμακας.

Στις 20 Οκτωβρίου 2016, ο 19χρονος τότε Σμιθ, επιχείρησε να αφήσει το σακίδιό του με τα εκρηκτικά κάτω από το κάθισμα του τρένου με το οποίο ταξίδευε προς το Κολλέγιο Χάλογουεϊ. Οι κάμερες ασφαλείας εντόπισαν την ύποπτη ενέργειά του και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές, ενώ ακινητοποιήθηκε ο συρμός. Στο ίδιο βαγόνι υπήρχαν τουλάχιστον 10 επιβάτες, ορισμένοι εκ των οποίων αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον νεαρό.

Ο νεαρός επικαλέστηκε προβλήματα αυτισμού στο δικαστήριο και δήλωσε ότι σκοπός του ήταν να προκαλέσει λίγο καπνό, ως αστείο για τη γιορτή του Χαλογουίν. Μέσα στον σάκο του, η αστυνομία είχε βρει δύο πιστόλια και μαχαίρια, εκτός του εκρηκτικού μηχανισμού.

Σχετικά άρθρα