Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βούτσιτς κάλεσε τον Ερντογάν να επισκεφθεί τη Σερβία

Ο Βούτσιτς κάλεσε τον Ερντογάν να επισκεφθεί τη Σερβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βαλκάνια, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σερβία, Τουρκία,

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απηύθυνε πρόσκληση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τη Σερβία, σε μια ιδιαίτερα “ασταθή” περίοδο στα Βαλκάνια.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που ως πρωθυπουργός εκλέχτηκε τον προηγούμενο μήνα Πρόεδρος της Σερβίας με ποσοστό 55%, αξίωμα που θα αναλάβει στις 31 Μαΐου 2017, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρεσβευτή στο Βελιγράδι, Ταντζού Μπιλγίτς, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με σερβικά δημοσιεύματα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και η προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού Τούρκων επενδυτών στη Σερβία, μέσω της διοργάνωσης συναντήσεων με επιχειρηματίες από την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρεσβευτής ανακοίνωσε ότι αναμένονται νέες επιχειρήσεις από την Τουρκία, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν σε πόλεις της Σερβίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Τούρκοι τάζουν “επενδύσεις” και τις χρησιμοποιούν ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής, όταν την ίδια ώρα η ανεργία στην Τουρκία αυξάνεται και η οικονομία της ταλανίζεται.

Σε συνέντευξη του στη δημόσια σερβική τηλεόραση, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι απηύθυνε πρόσκληση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τη Σερβία.

Σχετικά άρθρα