Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν: Με τη θανατική ποινή ξεχνάς την ένταξη στην ΕΕ

Ξεκάθαρο μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν: Με τη θανατική ποινή ξεχνάς την ένταξη στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Θανατική Ποινή, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι “η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση“.

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger, η καγκελάριος της Γερμανίας απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι ευάλωτη σε εκβιασμό λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό: «Είμαι απολύτως ελεύθερη να διατυπώνω με σαφήνεια απόψεις σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία. Και τούτο ισχύει όχι μόνο δημοσίως, αλλά κυρίως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Είναι απολύτως σωστό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση της δίνει βοήθεια, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει δεχτεί 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως προβλέπει η εν λόγω συμφωνία».

Όσον αφορά στο πρόσφατο δημοψήφισμα του Ερντογάν, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κριτική μας, δεν τίθεται θέμα, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε επίσης και έξυπνοι, διότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον μας.

Σχετικά άρθρα