Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να βοηθήσει τη Λιβύη στη μάχη κατά των λαθροδιακινητών προσφέρθηκε η Αυστρία

Να βοηθήσει τη Λιβύη στη μάχη κατά των λαθροδιακινητών προσφέρθηκε η Αυστρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σεμπάστιαν Κουρτς, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Τη Λιβύη επισκέφτηκε τη Δευτέρα (Πρωτομαγιά) ο 30χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Όπως έγραψε η Die Presse σε άρθρο της την Τρίτη, υπό τον τίτλο «Ανάγκη για βοήθεια της ΕΕ κατά των λαθροδιακινητών», ο Σεμπάστιαν Κουρτς συναντήθηκε στην Τρίπολη της Λιβύης με τον Λίβυο πρωθυπουργό, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ (φωτογραφία), και τον υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ Ταχέρ Σιγιάλα.

Ο νεαρός Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών φρόντισε να δηλώσει ότι η επίσκεψή του στη βορειοαφρικανική χώρα αποτελεί σαφές δείγμα υποστήριξης στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας που έχει σχηματιστεί σε αυτήν.

Ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών με τη σειρά του δήλωσε ότι «η Λιβύη διαθέτει μακρά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, τα οποία πρέπει να τύχουν επιτήρησης. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξη της ΕΕ. Καθώς, επίσης, και για να πεισθούν οι χώρες προέλευσης των προσφύγων να δέχονται πίσω τους υπηκόους τους».

Στην ερώτηση, εάν η Λιβύη θα δεχόταν διεθνή στρατιωτική βοήθεια στη μάχη κατά των λαθροδιακινητών, ο κ. Σιγιάλα απάντησε ότι «αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα. Μια τέτοια επιχείρηση θα πρέπει να έχει την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Επίσης, ο κ. Σιγιάλα κατέστησε σαφές ότι η Λιβύη δεν προτίθεται να δέχεται πίσω πρόσφυγες, οι οποίοι διασώζονται στα διεθνή ύδατα.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποσχέθηκε να βοηθήσει τη Λιβύη στον αγώνα της κατά των λαθροδιακινητών και στην επιτήρηση των συνόρων.

Εξέφρασε δε εκ νέου την άποψή του ότι οι προερχόμενοι από τη Βόρειο Αφρική πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέφονται σε καταυλισμούς εκτός Ευρώπης και δήλωσε ότι ελπίζει ότι κράτη, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, θα μπορούσαν να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη Λιβύη δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να δημιουργηθούν τέτοιοι καταυλισμοί λόγω της ασταθούς κατάστασης, που επικρατεί στη χώρα.

Οι καταυλισμοί, οι οποίοι υπάρχουν τώρα στη Λιβύη, ευρίσκονται υπό τον έλεγχο των λαθροδιακινητών, που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους εκεί με καταναγκαστική εργασία και πορνεία. Οι καταυλισμοί αυτοί πρέπει να παύσουν να υφίστανται πλέον στη Λιβύη.

Σχετικά άρθρα