Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν προς ΕΕ: “Ή θα δώσετε λεφτά ή αντίο, η Τουρκία δεν είναι στρατιωτάκι”

Ερντογάν προς ΕΕ: “Ή θα δώσετε λεφτά ή αντίο, η Τουρκία δεν είναι στρατιωτάκι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Νέες απειλές κατά της Δύσης εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τελετή “επανεγγραφής” του στο μητρώο μελών του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε “ασυμβίβαστο”, σύμφωνα με το προηγούμενο σύνταγμα της χώρας, να είναι Πρόεδρος της Τουρκίας και κομματικό μέλος παράλληλα.

Με τη συνταγματική αναθεώρηση, που ψηφίστηκε στο αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, το ασυμβίβαστο αυτό δεν ισχύει πλέον και έτσι ο σουλτανοπρόεδρος έσπευσε να γραφτεί ξανά μέλος, βεβαίως όλο αυτό “ντύθηκε” με “τελετή” και στις 21 Μαΐου, σε έκτακτο συνέδριο του AKP, θα εκλεγεί ξανά Πρόεδρος της ισλαμιστικής παράταξης.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν τόνισε ότι επιτέλους μπορεί, μετά από 979 ημέρες, να επιστρέψει στο κόμμα, από το οποίο είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει όπως επέβαλλε ο νόμος:

«Η απόσταση μεταξύ μας ήταν αναγκαία λόγω του νόμου. Οι καρδιές μας ήταν πάντα μαζί», είπε.

Τόνισε πως ό,τι έκανε το κόμμα μέχρι τώρα ήταν προς το συμφέρον του λαού, και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τον ίδιο σκοπό:

«Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα είμαστε εμείς, το κόμμα μας, η κυβέρνησή μας. Ωστόσο το θέμα είναι ο λαός μας, η χώρα μας, το κράτος μας. Το θέμα είναι η ανεξαρτησία μας, οι στόχοι μας».

Νέα επίθεση με απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, που οι τουρκικές υπηρεσίες “βάπτισαν” FETO, ουδέποτε οι γκιουλενιστές είπαν ότι ανήκουν σε κάποια οργάνωση με αυτό το όνομα και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι παρέχει «κάθε είδους στήριξη» σε αυτήν αλλά και στους Κούρδους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK):

«Με τον ίδιο τρόπο [η ΕΕ] στηρίζει και το ΡΚΚ. Γιατί; Για να αναστείλει την πορεία της Τουρκίας.

»Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε από τώρα κι έπειτα· δεν έχετε άλλη επιλογή από το να ανοίξετε τα κεφάλαια που δεν έχετε ανοίξει μέχρι τώρα. Αν τα ανοίξετε έχει καλώς! Αν δεν τα ανοίξετε αντίο! Η Τουρκία δεν είναι το στρατιωτάκι. (…)

»Σύντομα θα γίνει η σύνοδος του ΝΑΤΟ. Ζήτησαν συναντήσεις. Όρισαν 5 άρθρα. Το πρώτο βήμα, λένε, πρέπει να το κάνει η Τουρκία. Πρέπει να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

»Πρώτα να άρεις την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γαλλία. Αφήστε τα αυτά, εσύ να κάνεις πρώτα το χρέος σου. Θα ανοίξεις τα κεφάλαια και μετά θα καθίσουμε να συζητήσουμε. Σε αντίθετη περίπτωση δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χρήματα από τη Δύση, αναφέρεται προφανώς στα ποσά που του έταξαν για το προσφυγικό αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν μόνο αυτά εννοεί, αλλιώς, όπως απείλησε “δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε”.

Επειδή από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι μόνες χώρες που έχουν την ατυχία να συνορεύουν με το “τουρκικό πρόβλημα” είναι η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά Ελλάδα και Κύπρος είναι οι “ιστορικοί εχθροί” με τους οποίους ο κάθε Τούρκος “μετριέται” για να δει μέχρι που φτάνει το μπόι του, είναι δεδομένο ότι με το “τουρκικό πρόβλημα” συνεχώς να επιδεινώνεται δεν πρόκειται να βρούμε την ησυχία μας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής επιστροφής του στο κόμμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να ρίξει και ένα κλάμα από τη συγκίνηση.

Σχετικά άρθρα