Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έγινε ξανά μέλος του ισλαμιστικού AKP – Συγκινημένες οι μαντίλες και οι “πασάδες” του

Ο Ερντογάν έγινε ξανά μέλος του ισλαμιστικού AKP – Συγκινημένες οι μαντίλες και οι “πασάδες” του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξαναέγινε την Τρίτη μέλος του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), τρία χρόνια μετά την τυπική αποχώρησή του, θέτοντας σε εφαρμογή ένα από τα άρθρα της Συνταγματικής Αναθεώρησης που εγκρίθηκε με το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου.

Ο σουλτανοπρόεδρος διέκοψε τυπικά τους δεσμούς του με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) όταν εξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας το 2014 λόγω ασυμβίβαστου.

Αυτό το ασυμβίβαστο, μεταξύ της ιδιότητας του Προέδρου της Τουρκίας και οποιασδήποτε κομματικής ιδιότητας, δεν υφίσταται μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση που εγκρίθηκε στο αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να κάνει πιο “θεαματικό” το σόου επιστροφής του στις τάξεις του κόμματος, υπέγραψε κι ένα σχετικό χαρτί “εγγραφής”.

Ο Ερντογάν, όπως ήταν αναμενόμενο, έτυχε πομπώδους υποδοχής στην έδρα του AKP:

«Καλώς ήρθατε. Μας έχετε τιμήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά την υπογραφή του εγγράφου.

Ως μέλος του AKP ο Ερντογάν θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία του στη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου, αντικαθιστώντας τον νυν πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ που είναι πρόεδρος του κόμματος από το 2016.

Σχετικά άρθρα