Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικολά Ντιπόν-Ενιάν: Ο Μακρόν θέλει να κρατήσει τη Γαλλία στη φυλακή της ΕΕ

Νικολά Ντιπόν-Ενιάν: Ο Μακρόν θέλει να κρατήσει τη Γαλλία στη φυλακή της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν,

Ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, ο οποίος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας, σε περίπτωση που η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί πρόεδρος, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η υποψήφια της ακροδεξιάς θα στήριζε μία συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών εθνών, έναντι της ΕΕ, την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να κρατήσει τη Γαλλία στην «ευρωπαϊκή φυλακή».

«Η εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν, μιας νεότερης, πιο ανώριμης και πιο προβληματικής εκδοχής του Φρανσουά Ολάντ, θα σήμαινε ότι η Γαλλία θα κλειστεί στην ευρωπαϊκή φυλακή», υποστήριξε ο ηγέτης του μικρού εθνικιστικού κόμματος “Debout la France”, ο οποίος συμμαχεί με την Λεπέν.

«Αυτό που διακυβεύεται αυτή την Κυριακή, αυτό που διακυβεύεται το 2017, είναι η διάσωση της Γαλλίας» είπε ο Ντιπόν-Ενιάν, μιλώντας συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου.

«Αυτό θα γίνει εφικτό μόνο μέσα από την επανάκτηση της ανεξαρτησίας και μέσα από το χτίσιμο της μόνης Ευρώπης που μπορεί να λειτουργήσει, της Ευρώπης των εθνών της συνεργασίας σε συγκεκριμένα σχέδια», ισχυρίστηκε.

Σημειώνεται ότι η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinionway δίνει προβάδισμα στον Μακρόν με ποσοστό 61% (αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), έναντι 39% της Λεπέν (που υποχώρησε κατά μία μονάδα).

Σχετικά άρθρα