Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τάμπκα, Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν τη Δευτέρα πλήρως την Παλιά Πόλη της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι τρομοκράτες παραμένουν σε συνοικίες της σύγχρονης πόλης, όπου συνεχίζουν να μαίνονται οι οδομαχίες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πρέπει πρώτα να απελευθερώσουν την πόλη Τάμπκα για να κινηθούν στη συνέχεια προς τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, πόλη Ράκα, η οποία απέχει 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Τάμπκα.

Οι SDF εισήλθαν στην πόλη της Τάμπκα από τις αρχές Απριλίου, αλλά από την Πέμπτη έχουν εντείνει την επίθεσή τους με αποτέλεσμα τη Δευτέρα να ελευθερώσουν την Παλιά Πόλη.

Πλέον οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, που συνιστούν τις SDF, ελέγχουν το 80% της Τάμπκα, ενώ υποστηρίζονται αεροπορικώς από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter από Κούρδους μαχητές μέσα από την απελευθερωμένη Παλιά Πόλη της Τάμπκα.

Σχετικά άρθρα