Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καρφί” του Τραμπ στην Κίνα: Μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις υποκλοπές στους Δημοκρατικούς

“Καρφί” του Τραμπ στην Κίνα: Μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις υποκλοπές στους Δημοκρατικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδίκτυο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Ουάσιγκτον, Πεκίνο, Υποκλοπές, Χάκερς, Χίλαρι Κλίντον,

Την εικασία ότι η Κίνα μπορεί να ευθύνεται για τις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν δεν πιάσετε έναν χάκερ, στην πράξη, είναι πολύ δύσκολο να πείτε ποιος έκανε την παραβίαση. Θα μπορούσε να είναι η Κίνα, θα μπορούσαν να είναι πολλές άλλες ομάδες» είπε ο Τραμπ, σε συνέντευξή του στο κανάλι CBS, το κείμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα χθες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό του, τον οποίο είχε εκφράσει για πρώτη φορά την παραμονή των εκλογών στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ έχει απορρίψει δηλώσεις στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Μόσχα είχε παραβιάσει τα συστήματα των Δημοκρατικών για να βοηθήσει τον ίδιο να κερδίσει τις εκλογές.

Στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Κίνα ήταν μεταξύ πολλών πιθανών υπόπτων για τις υποκλοπές.

Πρόσφατα ο Τραμπ έχει αμβλύνει την κριτική του εναντίον των εμπορικών πρακτικών της Κίνας, καθώς η Ουάσιγκτον αναζητά την υποστήριξη του Πεκίνου για να μειώσει τις στρατιωτικές εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Προτού εκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία, υποσχέθηκε να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Μόσχα. Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη στις υποκλοπές.

Τα μέλη του Κογκρέσου έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα μέλη της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ είχαν σχέσεις με τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα