Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλός γιατρός ισχυρίζεται ότι θα μεταμοσχεύσει εγκέφαλο σε υγιές σώμα το 2020

Ιταλός γιατρός ισχυρίζεται ότι θα μεταμοσχεύσει εγκέφαλο σε υγιές σώμα το 2020
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιστήμη, Ιταλία, Μεταμόσχευση, Μεταμόσχευση Εγκεφάλου, Σέρτζιο Καναβέρο,

Ο Ιταλός γιατρός Σέρτζιο Καναβέρο θεωρείται από πολλούς ένας αληθινός “Δρ. Φρανκεστάιν” επειδή ισχυρίζεται ότι μπορεί να μεταμοσχεύσει εγκέφαλο σε άλλο σώμα.

Είναι ο ίδιος που πριν ένα χρόνο έγινε παγκόσμια είδηση όταν ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να μεταμοσχεύσει ένα ολόκληρο κεφάλι μέχρι το 2017, πράγμα που δεν το κατάφερε.

Ο δρ. Καναβέρο υποστηρίζει ότι η διατήρηση ενός εγκεφάλου σε κρυογονικό θάλαμο και η μεταμόσχευσή του σε άλλο σώμα είναι εφικτή.

Δηλώνει μάλιστα έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του το 2020. Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχουμε νέα για το τι θα κάνει με… ολόκληρο κεφάλι.

Σε τρία χρόνια αυτός ο «Δρ Φρανκεστάιν» σκοπεύει να προχωρήσει στην πρώτη μεταμόσχευση εγκεφάλου σε σώμα δωρητή.

Είναι δε τόσο σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματός του, που δηλώνει ότι από το 2020, η ιατρική θα μπορεί να μεταμοσχεύει -και- εγκεφάλους σε ξένα σώματα.

Ο καθηγητής Σέρχιο Καναβέρο είναι διευθυντής του λεγόμενου Προχωρημένου Γκρουπ Νευροδιαμόρφωσης στο Τορίνο της Ιταλίας.

Όπως δήλωσε σε επιστημονικό περιοδικό, έχει καταψήξει σε κρυογονικούς θαλάμους εγκεφάλους και έχει εξασφαλίσει τη δωρεά σωμάτων.

Η επιστημονική κοινότητα υποδέχθηκε με σκεπτικισμό και πολλές ενστάσεις τα σχέδια του Δρ Καναβέρο, καθώς η μεταμόσχευση του εγκεφάλου προϋποθέτει την επανασύνδεσή του με ένα εξαιρετικά πολύπλοκο νευρολογικό σύστημα, κάτι το οποίο δεν έχει καταστεί δυνατό να επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Ο καθηγητής συνεργάζεται με Ίδρυμα που έχει συνάψει συμβόλαια με ανθρώπους που απεβίωσαν και προσφέρθηκαν να… αναστηθούν όταν η επιστήμη θα είναι σε θέση να το πράξει.

«Θα επιχειρήσουμε να φέρουμε πίσω στη ζωή ανθρώπους το συντομότερο δυνατό και όχι σε 100 χρόνια, όπως προβλέπεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας του Τορίνο.

Σχετικά άρθρα