Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανικό καζάνι: Εθνικιστές, τζιχαντιστές, κατσαπλιάδες και UCKκάτι αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια

Αλβανικό καζάνι: Εθνικιστές, τζιχαντιστές, κατσαπλιάδες και UCKκάτι αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UCK Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου, Αλβανία, Βαλκάνια, Ισλαμιστές, Κοιλάδα του Πρέσεβο, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Σκόπια, Τζιχαντιστές,

Το 2015 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε από τη Μόσχα ότι υπάρχει σχέδιο διαμελισμού των Σκοπίων με το NATO σχετικώς ενήμερο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι η “αλβανική πλατφόρμα”, δηλαδή τα αιτήματα της αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια να αναγνωριστεί ως ισότιμη εθνότητα, είναι κατασκεύασμα του πρωθυπουργικού γραφείου του Έντι Ράμα στα Τίρανα και με ενεργό συνεργασία του NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βεβαίως επειδή οι Ρώσοι λένε κάτι τέτοιο, οι ίδιοι που στηρίζουν τους εθνικιστές “μακεδόνες” των Σκοπίων, δεν σημαίνει ότι και είναι όντως έτσι.

Ο Αλβανός πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χακίμ Θάτσι, προειδοποίησε από τη μεριά του ότι στο τέλος οι Αλβανοί των Σκοπίων θα πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογιστεί και η τελευταία “εμπρηστική” δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Politico, ότι εάν δεν μπει η Αλβανία στην ΕΕ τότε οι Αλβανοί θα ζήσουν σ ένα ενιαίο κράτος, μιλώντας για ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία. Παρόμοια δήλωση έκανε και ο κ. Θάτσι.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι το σχέδιο τους είναι και η διεκδίκηση της πόλης Νις, αύριο θα ζητήσουν τα Σκόπια, το Ούλτοιν (Μαυροβούνιο) και την Ήπειρο από την Ελλάδα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ φαίνεται πως επιβεβαιώνεται για τα περί σχεδίου διαμελισμού των Σκοπίων εις γνώσιν των ΗΠΑ με τον αλβανικό εθνικισμό να βρίσκεται σε έξαρση τόσο στα Σκόπια όσο και στη Νότια Σερβία.

Αλβανικές εθνικιστικές κορώνες ακούγονται και από τη νότια άκρη της Σερβίας στην κοιλάδα του Πρέσοβο γεωγραφικά δίπλα στο Κοσσυφοπέδιο.

Σε αυτή την περιοχή που οι αλβανόφωνοι αποκαλούν Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο ο δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς δήλωσε πρόσφατα ότι Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και Πρέσεβο θα δείξουμε στη Σερβία ότι η περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας Αλβανίας.

Στο Πρέσεβο έχει δημιουργηθεί μια αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση, η UCPMB, παρακλάδι του διαβόητου UCK, η οποία προωθεί μια διακήρυξη για αυτόνομο Πρέσεβο.

Το αλβανικό καζάνι γίνεται ακόμα πιο “πικάντικο” εξαιτίας της μεγάλης παρουσίας τζιχαντιστών στην περιοχή.

Είναι γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει στρατολογήσει τουλάχιστον 200 Αλβανούς Κοσοβάρους που πολεμούν τώρα στη Συρία, ενώ όλες οι μυστικές υπηρεσίες συμφωνούν ότι εκατοντάδες Αλβανοί τζιχαντιστές μετέχουν σε μυστικούς πυρήνες στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτοί οι εξτρεμιστές κινούνται, σύμφωνα με αρκετές αξιόπιστες αναφορές, στα σύνορα με τα Σκόπια και πίνουν νερό στο όνομα του χαλίφη Ερντογάν.

Βεβαίως η Αλβανία ως στρατιωτική δύναμη είναι ανύπαρκτη. Δεν έχει πολεμικό ναυτικό (πέρα από κάτι καΐκια), δεν έχει καθόλου πολεμικά αεροπλάνα μόνο μια χούφτα ταλαίπωρα ελικόπτερα και εκτός από τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού δεν έχει ούτε ένα τανκς.

Αλβανοί κατσαπλιάδες, παραστρατιωτικοί και συμμορίτες μπορεί να αισθάνονται “ικανοί” να τρομάζουν τους Σκοπιανούς και να απειλούν τους Σέρβους, που δεν έχουν καταφέρει από τους πολέμους της δεκαετίας του 1990 και μετά να αποκαταστήσουν τον εξοπλισμό τους, αλλά αυτά τα “άτακτα” αλβανικά εθνικιστικά ή τζιχαντιστικά μπουλούκια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να τα βάλουν με τους 250.000 άνδρες και γυναίκες του άρτια εξοπλισμένου και πανίσχυρου ελληνικού στρατού, σε περίπτωση που τους… έρθει καμία “έμπνευση”.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στα Βαλκάνια είναι η Ελλάδα, διότι έχει τόσο τον στρατό όσο και τα όπλα για να το πράξει. Να μην ξεχνάνε επίσης όλοι αυτοί οι ημιπρωτόγονοι των Βαλκανίων, ότι ο ελληνικός στρατός είναι και ΝΑΤΟϊκός.

Σχετικά άρθρα