Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χόφερ: Να σταματήσουμε να δίνουμε αυστριακή υπηκοότητα στους Τούρκους

Χόφερ: Να σταματήσουμε να δίνουμε αυστριακή υπηκοότητα στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Αυστρία, Μετανάστες, Νόρμπερτ Χόφερ, Τουρκία,

«Δεν θα πρέπει να δίνουμε διπλή υπηκοότητα στους Τούρκους μέχρι η Άγκυρα να μας αποκαλύψει πόσοι Τούρκοι εξακολουθούν να διατηρούν την τουρκική υπηκοότητα στην Αυστρία», υποστήριξε ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο υποψήφιος της αυστριακής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2016, όπου ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Το ζήτημα του αριθμού των μεταναστών που διαθέτουν παράνομα διπλή υπηκοότητα προέκυψε όταν οι Τούρκοι της Αυστρίας κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν για την ενίσχυση ή μη των εξουσιών του Ερντογάν.

Η πλειοψηφία των Τούρκων που ζουν στην Αυστρία ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, όπως και οι υπόλοιποι Τούρκοι μετανάστες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αν μπορούσα να αποφασίσω, δεν θα έδινα υπηκοότητα στους Τούρκους μέχρις ότου λάβουμε όλες τις πληροφορίες που διαθέτει η Άγκυρα για τις διπλές υπηκοότητες», δήλωσε ο Χόφερ στον τηλεοπτικό σταθμό OeTV24 το βράδυ της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας του Χόφερ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο καθώς ενισχύεται σταδιακά από τις ανησυχίες των Αυστριακών για τους μετανάστες.

Σχετικά άρθρα