Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να επιτεθούν στην κουρδική πόλη Τελ Αμπιάντ στη Συρία

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να επιτεθούν στην κουρδική πόλη Τελ Αμπιάντ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Αμπιάντ, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Να καταλάβουν την υπό κουρδικό έλεγχο παραμεθόρια πόλη Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία έβαλαν στόχο οι Τούρκοι και σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές μια φάλαγγα οχημάτων με ισλαμιστές μισθοφόρους του Ερντογάν κινείται προς αυτήν.

Σύμφωνα με ερασιτεχνικό βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μισθοφόροι των Τούρκων από την παραμεθόρια πόλη Τζαραμπλούς της Συρίας, που είναι υπό τουρκική κατοχή, πορεύονται προς την Τελ Αμπιάντ μέσω τουρκικού εδάφους.

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες στρατιώτες της στα νότια σύνορά της, απέναντι στους Κούρδους της Συρίας.

Από την Τετάρτη συγκρούσεις μαίνονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μεταξύ των Κούρδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των τουρκικών δυνάμεων.

Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταστρέψουν πέντε τουρκικά τανκς και να ανατινάξουν μια τουρκική βάση ραντάρ.

13 τουρκικά φυλάκια έχουν χτυπηθεί, σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση, από τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή τουρκικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα κοντά στην Τελ Αμπιάντ.

Στον χάρτη της Google βλέπετε σημειωμένη στον χάρτη την Τελ Αμπιάντ:

Σχετικά άρθρα