Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Ο Μακρόν ζητάει στήριξη δεξιών και σοσιαλιστών για το δεύτερο γύρο των εκλογών

Γαλλία: Ο Μακρόν ζητάει στήριξη δεξιών και σοσιαλιστών για το δεύτερο γύρο των εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν, Μπενουά Αμόν, Φρανσουά Φιγιόν,

Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε ήδη την προεκλογική εκστρατεία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στον οποίο θα βρεθεί αντίπαλος με την Μαρίν Λεπέν.

Μετά την γνωστοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων στη δήλωση του ενώπιον των οπαδών του ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι μέσα σε ένα έτος, αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τους Φρανσουά Φιγιόν και Μπενουά Αμόν για το κάλεσμά τους στους ψηφοφόρους τους να τον στηρίξουν στον β’ γύρο.

«Ο γαλλικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, σε μία στιγμή κατά την οποία αντιμετωπίζουμε τρομοκρατικές επιθέσεις, οικονομικά προβλήματα και κοινωνικά ζητήματα. Έχω την τιμή και την υπευθύνοτητα και θα ήθελα να χαιρετίσω και τους άλλους υποψηφίους στον α’ γύρο. Ευχαριστώ τον Φρανσουά Φιγιόν και τον Μπενουά Αμόν για το κάλεσμά τους στους ψηφοφόρους τους να με στηρίξουν στον β’ γύρο» σημείωσε ο κ. Μακρόν.

«Στον β’ γύρο θα φέρω μέσα μου την ελπίδα για τη δική μας χώρα και για την Ευρώπη», επεσήμανε ενώ συμπλήρωσε πως η πρόκληση από απόψε «δεν είναι να ψηφίσουμε εναντίον οποιουδήποτε, αλλά να νικήσουμε το σύστημα που δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας τα τελευταία 30 χρόνια».

Σχετικά άρθρα