Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλικές εκλογές: Τι έδειξαν δύο δημοσκοπήσεις για το νικητή, δύο μέρες πριν τις κάλπες

Γαλλικές εκλογές: Τι έδειξαν δύο δημοσκοπήσεις για το νικητή, δύο μέρες  πριν τις κάλπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Ζαν Λικ Μελανσόν, Μαρίν Λεπέν, Φρανσουά Φιγιόν,

Προβάδισμα μιάμισης ποσοστιαίας μονάδας επί της Mαρίν Λεπέν απολαμβάνει ο Eμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Odoxa για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής 23 Απριλίου.Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο απαγορεύεται η όποια διεξαγωγή δημοσκόπησης.

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος συγκεντρώνει 23,5% στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου να βρίσκεται στο 23%. «Ντέρμπι» στην τρίτη θέση, με Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν Λικ Μελανσόννα βρίσκονται ισόπαλοι με 19%.
Ο υποψήφιος των κυβερνόντων Σοσιαλιστών Benoit Hamon βρίσκεται στο μόλις 7,5%.

Τάσεις ενίσχυσης παρουσιάζουν τα ποσοστά του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του IFOP Poll, σήμερα (21/4/2017) τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την Κυριακή (23/4/2017).
Ο Mακρόν συγκεντρώνει το 24,5% των προτιμήσεων σημειώνοντας μία άνοδο μισής μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα (24%) ενώ ακολουθεί η Mαρίν Λεπέν με 22,% με το ποσοστό της να παραμένει αμετάβλητο.

Έπονται ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγιόν με 19,5% και ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 18,5%, με τις προτιμήσεις στην πρόθεση ψήφου να μην διαφοροποιούνται επίσης.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (7/5/2017) ο Mακρόν επικρατεί της Λεπέν με 60,5% έναντι 39,5%.
Στην περίπτωση αυτή ενισχύεται κατά μισή μονάδα η Λεπέν σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα (39%) ενώ ανάλογη εκλογική δύναμη χάνει ο Mακρόν (61%

Σχετικά άρθρα