Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Άσαντ έχει ακόμα χημικά όπλα

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Άσαντ έχει ακόμα χημικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άβιγκντορ Λίμπερμαν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπασάρ αλ Άσαντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πεντάγωνο, Συρία, Τελ Αβίβ, Τζέιμς Μάτις, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

“Δεν υπάρχει αμφιβολία» πως το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διατήρησε χημικά όπλα“, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία στο μυαλό της διεθνούς κοινότητας ότι η Συρία έχει διατηρήσει χημικά όπλα, παραβιάζοντας τις συμφωνίες και τις δηλώσεις ότι τα έχει καταστρέψει όλα. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός από το Τελ Αβίβ.

«Πρόκειται για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε διπλωματικό επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι τα αμερικανικά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν μετά την επίθεση στη Χαν Σεϊχούν είχαν στόχο «να προειδοποιήσουν το συριακό καθεστώς να μην χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα».

Όταν ρωτήθηκε αν ο συριακός στρατός έχει μετακινήσει τα πολεμικά του αεροσκάφη σε μια ρωσική βάση στη Λατάκεια, ο Μάτις απάντησε:

«Έχουν διασπείρει τα πολεμικά τους αεροσκάφη, χωρίς αμφιβολία».

Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι οι τελευταίες της ανακοινώσεις είναι προκλητικές, αλλά έχουν αποδειχθεί κενά λόγια στο παρελθόν.

Ο Μάτις συναντάται την Παρασκευή στο Τελ Αβίβ με Ισραηλινούς αξιωματούχους για να συζητήσει το Ιράν, τη Συρία και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετά τις τεταμένες διμερείς σχέσεις επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός υπουργός, εκτός από τον Ιραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν, θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν.

Σχετικά άρθρα