Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποβάλλει μήνυση κατά του Ασάνζ του WikiLeaks

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποβάλλει μήνυση κατά του Ασάνζ του WikiLeaks
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, WikiLeaks, Δικαιοσύνη, Εκουαδόρ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζούλιαν Ασάνζ,

Μήνυση εναντίον του ιδρυτή του ιστότοπου αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, είναι έτοιμο να καταθέσει επίσημα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Όπως μετέδωσε το κανάλι CNN, οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Ασάνζ για τη διαρροή διαβαθμισμένων ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για μία πρόσφατη δημοσίευση μυστικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2010, το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για πιθανά εγκλήματα που μπορεί να έχει διαπράξει ο Ασάνζ, και η έρευνα παρέμεινε ανοικτή.

Ο Ασάνζ ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού (Εκουαδόρ) στο Λονδίνο το 2012 από φόβο ότι θα σταλεί στη Σουηδία, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού.

Τον Μάρτιο του 2016, η WikiLeaks δημοσίευσε πάνω από 8.700 διαβαθμισμένα έγγραφα της CIA τα οποία αποκάλυπταν τις τεχνικές κλοπής δεδομένων που χρησιμοποιούσε η υπηρεσία, και τα οποία ανέφεραν σημαντικά τρωτά σημεία στα λειτουργικά της συστήματα.

Ο Άσαντζ αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι είναι κατασκευασμένες από την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να εκδοθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα