Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστυνομικοί σκότωσαν τον δράστη της επίθεσης στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά

Αστυνομικοί σκότωσαν τον δράστη της επίθεσης στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου εντόπισαν και σκότωσαν έναν ένοπλο που φέρεται ότι ενεχόταν στην επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε σε ένα φυλάκιο της Αστυνομίας, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το μοναστήρι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, αστυνομικοί και ντόπιοι Βεδουίνοι της φυλής Γκεμπελία, που από την εποχή του Ιουστινιανού έχουν οριστεί ως η φρουρά της Μονής, ακολούθησαν τους δράστες και σκότωσαν τον ύποπτο, σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η Αστυνομία βρήκε στο σημείο ένα αυτόματο όπλο και διάφορα πυρομαχικά.

Η επίθεση της Τρίτης σημειώθηκε 10 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο και μόλις μία εβδομάδα μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε δύο κοπτικές εκκλησίες, όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Προφήτης Μωάμεθ έχει δώσει εντολή να μην πειράξει κανείς το Μοναστήρι

Ως απάντηση σε αίτημα μοναχών της μονής για προστασία, η μονή έλαβε από τον ίδιο τον Προφήτη Μωάμεθ «ιδιόγραφη υποχρέωση» ή Διαθήκη (Αχτναμέ), επικυρωμένη με το αποτύπωμα της ίδιας της παλάμης του [διαβάστε το κείμενο εδώ].

Με αυτή ζητά από τους μουσουλμάνους να υπερασπίζονται τους Μοναχούς, να τους αφήνουν αερίσπαστους στα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να μην εισπράττουν από αυτούς φόρους.

Σχετικά άρθρα