Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπηρεσία “Ιέραξ”: Ο Μπαγκντάντι κρύβεται στη Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

Υπηρεσία “Ιέραξ”: Ο Μπαγκντάντι κρύβεται στη Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο πυρήνας πληροφοριών “Ιέραξ” του ιρακινού υπουργείου Αμύνης αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, είναι ζωντανός και βρίσκεται στη Συρία.

Ο “Ιέραξ” προειδοποίησε ακόμα για το ενδεχόμενο “πολιτικής τρομοκρατίας” που μπορεί να εξαπλωθεί μετά την πλήρη απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε επεσήμανε ότι ο εγκληματίας Αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός και κινείται κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ.

Με τη σειρά του ο διοικητής της επιχείρισης απελευθέρωσης της Μοσούλης, αντιστράτηγος Άμπντελ Αμίρ Γιαράλα, δήλωσε ότι ο αρχιτρομοκράτης το πιο πιθανό είναι να κρύβεται στην περιοχή Αλ Τζαζίρα, κοντά στα σύνορα.

Οι ιρακινές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και την ακόλουθη φωτογραφία με αιχμαλωτισμένα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, προφανώς για να σπάσουν το ηθικό των τζιχαντιστών που συνεχίζουν και μάχονται μέσα στη Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα