Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Η Μέι εξηγεί γιατί αποφάσισε πρόωρες εκλογές

Βρετανία: Η Μέι εξηγεί γιατί αποφάσισε πρόωρες εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Βρετανία, Εκλογές, Εκλογές Βρετανία 2017, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Τερέζα Μέι,

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, εξήγησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

“Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών φέτος, αντί του 2020, αποτρέπει από το να στηθούν κάλπες σε μία κρισιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit”, δήλωσε η Μέι, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει πρόταση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

«Εάν κοιτάξετε το χρονοδιάγραμμα, εάν οι εκλογές γίνονταν το 2020, θα ερχόμασταν στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, στο τέλος των διαπραγματεύσεων», ανέφερε συγκεκριμένα η Μέι σε συνέντευξή της στο BBC.

Βάσει του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019. Οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου σημαίνουν ότι η Μέι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ψηφοφόρους πριν από το 2022, κάτι που της δίνει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στην τελική ευθεία των συνομιλιών για το Brexit.

Σχετικά άρθρα