Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόωρες Εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου – Τερέζα Μέι: “Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα”

Πρόωρες Εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου – Τερέζα Μέι: “Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εκλογές, Εκλογές Βρετανία 2017, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου 2017 ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την Τρίτη το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός δικαιολόγησε την απόφασή της, τονίζοντας πως η χώρα χρειαζόταν και χρειάζεται σταθερότητα, κι αυτό κατάφερε να εξασφαλίσει η κυβέρνησή της.

Επεσήμανε παράλληλα πως με το δεδομένο του Brexit, η λαϊκή εντολή χρειάζεται να ανανεωθεί, καθώς το παρόν Κοινοβούλιο έχει ετερόκλητη σύνθεση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν σοβαρές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική περί brexit.

«Για να καταφέρουμε να προασπίσουμε με τον καταλληλότερο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών μας χρειαζόμαστε ενότητα», υπογράμμισε η Μέι «ενότητα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».

Μέρες τώρα αρκετές βρετανικές εφημερίδες άφηναν υπόνοιες για την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών, δεδομένης της αύξησης της δημοτικότητας της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, ώστε η Μέι να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αυξημένη εμπιστοσύνη των Βρετανών, προτού εκτεθεί στη φθορά των διαπραγματεύσεων για το brexit.

Ενδεικτική είναι η τελευταία δημοσκόπηση της YouGov, όπου στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 50% των ερωτηθέντων στήριξε την Τερέζα Μέι:

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μέι αυτή τη στιγμή διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή ώστε να παρακάμψει τον νόμο που ορίζει πως οι εκλογές υποχρεωτικά διεξάγονται την πρώτη Πέμπτη κάθε Μαΐου ανά πενταετία, γνωστό και ως «Fixed-term Parliaments Act».

Σχετικά άρθρα