Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Μέι

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Μέι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εκλογές, Εκλογές Βρετανία 2017, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε έκτακτο διάγγελμα που εκφώνησε το μεσημέρι της Τρίτης από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ 10 στο Λονδίνο.

Για να εγκριθεί το αίτημα της πρωθυπουργού και ηγέτιδας του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τα δύο τρίτα των 650 μελών του κάτω σώματος του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η Μέι, επικεφαλής του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, ανέλαβε την ηγεσία του το καλοκαίρι του 2016, μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος.

Για τη διάλυση του κοινοβουλίου, με βάση την εκτελεστική πράξη του 2011 για σταθερές, πενταετείς κοινοβουλευτικές θητείες, η Μέι χρειάζεται τη θετική ψήφο των δύο τρίτων των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων, κάτω σώματος του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και υποστήριξε την καμπάνια για παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει πλέον «αγκαλιάσει» πολιτικά την απόφαση των Βρετανών πολιτών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 για αποχώρηση από την ΕΕ και μάλιστα δείχνει έτοιμη ακόμη και για ένα «σκληρό» Brexit.

Σχετικά άρθρα