Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουρτουλμούς σε… παράκρουση: Η Τουρκία είναι η 6η υπερδύναμη του πλανήτη – Θα τους φάνε!

Ο Κουρτουλμούς σε… παράκρουση: Η Τουρκία είναι η 6η υπερδύναμη του πλανήτη – Θα τους φάνε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Νουμάν Κουρτουλμούς, Τουρκία,

Τα πρωτοπαλίκαρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμήχανα από την αν και νοθευμένη οριακή νίκη στο δημοψήφισμα της Κυριακής 16ης Απριλίου, έχουν δηλώσει διάφορες παλαβομάρες.

Για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter:

«Τώρα είμαστε πιο δυνατοί. Ευχαριστούμε Τουρκία! Το αγαπητό μας έθνος επέδειξε για μία ακόμα φορά διορατικότητα και σύνεση. Το κράτος και το έθνος μας είναι τώρα ακόμα πιο ισχυρά. Με βροντερή φωνή θα λέμε “Ο κόσμος είναι πιο μεγάλος από τους πέντε”».

Ως “πέντε” εννοεί προφανώς τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βρετανία και τη Γαλλία, δηλαδή τους συμμάχους νικητές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (απουσιάζει η Ελλάδα που ήταν ο έκτος σύμμαχος).

Προφανώς στο “ταραγμένο” μυαλό του Κουρτουλμούς, η Τουρκία είναι η… έκτη μεγάλη δύναμη του πλανήτη! Με τέτοιες μούρλες που δεν τις λένε απλά, αλλά τις πιστεύουν κιόλας, είναι βέβαιο ότι επιταχύνουν τις αποφάσεις για αφανισμό του “νευρικού” και αναξιόπιστου καθεστώτος τους.

Εξάλλου αυτό που πραγματικά κατάφερε η παράταξη Ερντογάν με το δημοψήφισμα ήταν να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους ισχυρούς της Γης ότι δεν ελέγχει την Τουρκία και ότι η απομάκρυνσή τους από την εξουσία δεν θα είναι τόσο δύσκολη, όσο παρίσταναν με την προπαγάνδα τους.

Σχετικά άρθρα