Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οριακό αποτέλεσμα σε μια διαιρεμένη Τουρκία βλέπουν ξένοι δημοσιογράφοι και ανησυχούν

Οριακό αποτέλεσμα σε μια διαιρεμένη Τουρκία βλέπουν ξένοι δημοσιογράφοι και ανησυχούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Τουρκία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι ο νικητής του δημοψηφίσματος της Κυριακής, με το οποίο αποκτά σαρωτικές εξουσίες, μεταδίδει το Reuters και συνεχίζει:

“Πρόκειται για την μεγαλύτερη αναδιαμόρφωση του πολιτικού συστήματος στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας. Οι αντίπαλοί του ωστόσο, σημειώνει το Reuters, ανέφεραν ότι η ψηφοφορία σημαδεύτηκε από παρατυπίες και προανήγγειλαν προσφυγές κατά του αποτελέσματος”.

Άρθρο του Γιάροσλαβ Τροφίμοβ στη Wall Street Journal επισημαίνει ότι “η οριακή νίκη του Ερντογάν ίσως αποδειχθεί υπονομευτική για τον ίδιο. Αντί να στερεώσει την εξουσία του Τούρκου Προέδρου, η επικράτησή του με τόσο ισχνή –και αμφισβητούμενη – διαφορά ενδέχεται να απειλήσει την δυνατότητά του να κυβερνήσει χωρίς αμφισβητήσεις”.

“Το αποτέλεσμα αποκάλυψε μία βαθιά διαιρεμένη χώρα”, γράφει ο Πάτρικ Κίνσγκλεϊ στους New York Times ενώ ο Μάρτιν Τσούλοβ στον The Guardian θεωρεί ότι “το οριακό αποτέλεσμα ενδέχεται να διευρύνει το χάσμα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στη χώρα, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της οποίας είναι δυσαρεστημένο, ή αμφιταλαντεύεται απέναντι στην ηγεσία του”.

Σχετικά άρθρα