Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

126 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας “μετριοπαθή αντάρτη” στη Συρία

126 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας “μετριοπαθή αντάρτη” στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βομβιστική Επίθεση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Στους 126 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, κυρίως γυναικόπαιδα, έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα “μετριοπαθής αντάρτης” -από αυτούς που υποστηρίζει η Τουρκία και κάποιες δυτικές χώρες- εναντίον λεωφορείων, τα οποία μετέφεραν σιίτες αμάχους από κυβερνητικό θύλακα στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα επαρχία Ιντλίμπ στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι αρχές ασφαλείας έχουν απομακρύνει από το σημείο της έκρηξης τουλάχιστον 100 πτώματα.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Η επίθεση είχε στόχο λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν σιίτες κατοίκους από εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα, σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απομάκρυνση των άμαχων πληθυσμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, με τους “μετριοπαθείς αντάρτες” πάντως, να καταδικάζουν την επίθεση και να κάνουν λόγο για «ύπουλη τρομοκρατική επίθεση».

Σχετικά άρθρα