Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αμερικανική βόμβα GBU-4/B3 σκότωσε 90 τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν

Η αμερικανική βόμβα GBU-4/B3 σκότωσε 90 τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 90 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχασαν τη ζωή τους από τη «μητέρα των βομβών» που ερρίφθη από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά, την Πέμπτη, εναντίον θέσεων των εξτρεμιστών στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Εσμαΐλ Σινουάρ, κυβερνήτη της περιοχής Ατσίν, προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Νανγκαρχάρ, «τουλάχιστον 92 μέλη του Ισλαμικού κράτους σκοτώθηκαν» από τη βόμβα GBU-4/B3, ισχύος σχεδόν 11 τόνων.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για περίπου 30 νεκρούς.

«Τρεις σήραγγες στις οποίες βρίσκονταν τζιχαντιστές την ώρα της επίθεσης καταστράφηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν άμαχοι μεταξύ των νεκρών, καθώς «είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων και είχαν εγκαταλείψει την περιοχή».

Όπως ανέφερε επίσης ο Σινουάρ, μετά τον βομβαρδισμό «ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και ξένα στρατεύματα πραγματοποίησαν μια επιχείρηση εκκαθάρισης στην περιοχή», ένα σύστημα σηράγγων και σπηλαίων που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, Αταουλάχ Χογκιάνι, έκανε λόγο για «90 ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους νεκρούς».

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι μάχες στην περιοχή για να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές.

Ο αφγανικός στρατός επιχειρεί με την υποστήριξη αμερικανικών στρατευμάτων και ένας Αμερικανός στρατιώτης είχε σκοτωθεί στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα