Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν δύο αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους στα δυτικά του Κιρκούκ

Συνελήφθησαν δύο αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους στα δυτικά του Κιρκούκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Η Αστυνομία στο Κιρκούκ του Ιράκ συνέλαβε τη Μεγάλη Παρασκευή δύο μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που είχαν συμμετάσχει σε εκτελέσεις αιχμαλώτων Κούρδων Πεσμεργκά.

Ο Σαρχάντ Καντέρ, αρχηγός της Αστυνομίας στο Κιρκούκ, δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τους δύο τζιχαντιστές κοντά στην περιοχή Ντακούκ, στα δυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Aljournal News.

Ο Καντέρ υπογράμμισε ότι οι δύο τζιχαντιστές πήραν μέρος σε μάχες ενάντια στους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά και είχαν εκτελέσει αιχμάλωτους Πεσμεργκά στην πόλη Χαουίτζα, που αποτελεί προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Κιρκούκ.

“Υπάρχουν βίντεο και δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι οι συλληφθέντες τρομοκράτες συμμετείχαν σε αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων Πεσμεργκά”, τόνισε ο Καντέρ.

Από το καλοκαίρι του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε το “χαλιφάτο” του στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και στο Ιράκ, εκατοντάδες αιχμάλωτοι Ιρακινοί στρατιώτες και Κούρδοι Πεσμεργκά εκτελέστηκαν, όπως και χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τις κουρδικές Αρχές στο βόρειο Ιράκ, από το καλοκαίρι του 2014 έχουν σκοτωθεί πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος 1.600 Κούρδοι Πεσμεργκά και 62 είναι αγνοούμενοι.

Σχετικά άρθρα