Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

36 τζιχαντιστές νεκροί από την αμερικανική “σούπερ βόμβα” στο Αφγανιστάν

36 τζιχαντιστές νεκροί από την αμερικανική “σούπερ βόμβα” στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν οι ΗΠΑ και η οποία ερρίφθη χθες, Μεγάλη Πέμπτη, στο ανατολικό Αφγανιστάν ,κατέστρεψε ένα δίκτυο τούνελ που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος και σκότωσε τουλάχιστον 36 τζιχαντιστές, σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξαν άμαχοι μεταξύ των θυμάτων.

Η MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από Αμερικανούς στρατιωτικούς), η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, έπληξε χθες την περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

«Μετά τον βομβαρδισμό στρατηγικά καταφύγια του Ιλαμικού Κράτους και ένα σύμπλεγμα τούνελ καταστράφηκαν, ενώ 36 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν», ανέφερε το αφγανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την αφγανική προεδρία, ελήφθησαν προφυλάξεις ώστε να αποφευχθεί να υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση από την Ουάσιγκτον.

Σχετικά άρθρα