Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: Έχουμε παραδώσει όλα τα χημικά – 100% κατασκευασμένα τα περί επίθεσης

Άσαντ: Έχουμε παραδώσει όλα τα χημικά – 100% κατασκευασμένα τα περί επίθεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Ως 100% κατασκευασμένες κατήγγειλε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ τις κατηγορίες για την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ.

Ο Σύρος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του έχει παραδώσει όλο το χημικό της οπλοστάσιο προς καταστροφή, με βάση τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί το 2013, με τη μεσολάβηση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Στο μεταξύ, δείγματα τα οποία ελήφθησαν από την καταγγελλόμενη ως επίθεση με χημικά όπλα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, ήταν θετικά για τον νευροτοξικό παράγοντα σαρίν, σύμφωνα με τη βρετανική αντιπροσωπεία στον παγκόσμιο οργανισμό που ελέγχει την απαγόρευση των χημικών όπλων.

«Βρετανοί επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα που ελήφθησαν από το Χαν Σεϊχούν. Διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στον νευροτοξικό παράγοντα σαρίν ή κάποια ουσίας που μοιάζει με το σαρίν», ανέφερε η αντιπροσωπεία στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης στη Χάγη του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Και οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι και οι δικοί τους έλεγχοι έδειξαν επίσης ότι ο χημικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στις 4 Απριλίου ήταν το σαρίν.

Σχετικά άρθρα